• Montage door heel Nederland
  • Modern, circulair en duurzaam funderen
Schroeffundering prijs

Schroeffundering prijs

Bij schroeffunderingen zijn er een paar dingen die de prijs beïnvloeden. De grootte en het gewicht van uw project zijn twee grote factoren. Hoe zwaarder en groter het project, hoe meer schroeven je nodig hebt en hoe duurder de fundering zal zijn. Andere factoren zoals de grondsoort, verzendkosten en arbeidskosten kunnen ook van invloed zijn op de prijs. In dit artikel vertellen we je meer hoe de prijs van een schroeffundering wordt berekend.

Hoeveel schroeffundering ben ik nodig voor mijn project?

De totale prijs en het benodigde aantal schroeffundering is afhankelijk van verschillende factoren. Eerst wordt gekeken om welk type bouwwerk het gaat. Voor grotere projecten, zoals een modulaire woning of aanbouw, wordt het aantal schroeffundamenten normaal gesproken bepaald door een bouwtechnisch persoon. Deze heeft meer kennis en kan precies incalculeren welke type schroeffundering nodig en hoeveel schroeffundering hiervan nodig is voor uw project. Bij Schroeffundering Holland kunt u een maatwerk offerte aanvragen en komt één van onze adviseurs langs om het aantal benodigde schroeffundering voor u te calculeren!

Bij lichtere bouwwerken, zoals een veranda of tuinhuis, wordt gekeken naar:

  1. De afmeting van het bouwwerk
  2. Het totale gewicht van het bouwwerk
  3. Het aantal steunpunten van het bouwwerk

Welk type schroeffundering heb ik nodig?

Er zijn twee typen schroeffundering, namelijk type U en type M. Het type schroeffundering wat u nodig bent, is afhankelijk van uw project. Het type M schroeffundament wordt gebruikt bij grotere bouwprojecten. Houten staanders (met draadeind) of een stalen balken profiel kan namelijk direct op het M schroeffundament worden gemonteerd. M schroeffundamenten hebben een hoge stelmogelijkheid en dikke wanddikte van het materiaal waardoor het ingezet wordt bij zwaardere bouwprojecten.

U schroeffundamenten zijn de ideale doe-het-zelf schroeffundamenten. U schroeffundamenten zijn namelijk zeer makkelijk zelf te monteren en ideaal voor de kleinere projecten zoals een tuinhuis of veranda. U schroeffundamenten voor uw project vindt u in onze webshop in verschillende maten.

Welke lengte schroeffundering heb ik nodig?

De lengte van de schroeffundering is afhankelijk van het gewicht wat per schroeffundering moet worden opgevangen. Hoe zwaarder het bouwproject, hoe langer de schroeffundering moet zijn. Daarnaast speelt de bodemgesteldheid ook een rol bij de lengte van schroeffundering. Schroeffundering dient namelijk gemonteerd te worden in vaste grond. Als de vaste laag heel diep zit, is er ook langere schroeffundering nodig als wanneer de vaste laag minder diep zit. Een goed voorbeeld hiervan zijn de plaatsen Enter en Almere. In Enter zit er direct een stevige zandlaag in de grond en in Almere zit deze vaak wat dieper, namelijk tussen de 6 en 8,5 meter. In Almere is dus een langere schroeffundering nodig dan in Enter. Kijk dus naar het gewicht wat per schroeffundering opgevangen moet worden en hoe de bodemgesteldheid is van uw omgeving.

Welke onderdelen ben ik nodig als ik schroeffundering wil plaatsen?

Voor het zelf monteren van schroeffundering bent u verschillende onderdelen nodig. Deze onderdelen zijn:

  1. Het juiste type en aantal schroeffundering van Schroeffundering Holland
  2. Montagesleutel voor het monteren van de schroeffundering
  3. Een rolmaat om de afmetingen van het bouwproject uit te zetten
  4. Een waterpas om de hoogtemaat van de schroeffundering te controleren
  5. Een hoge dosis enthousiasme!

U kunt de schroeffundering ook door Schroeffundering Holland laten monteren. Schroeffundering Holland beschikt, naast de meest moderne machines, over goed opgeleide monteurs. Het grootste gedeelte van ons assortiment wordt gemonteerd met de KR20 hand machine. Binnen één dag zijn onze monteurs klaar waardoor u snel verder kunt met uw project! Neem contact met ons op of bekijk hier alle montage mogelijkheden!

Schroeffundering prijs op maat

Wilt u precies weten wat de prijs van schroeffundering is voor uw project? Schroeffundering Holland is specialist in de ontwikkeling, verkoop en montage van schroeffundering. Vraag bij Schroeffundering Holland een maatwerk offerte aan en één van onze adviseurs komt langs om voor u een prijs op maat te calculeren! Zo weet u precies waar u aan toe bent en komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.