• Montage door heel Nederland
 • Modern, circulair en duurzaam funderen
Wat is een Schroeffundering?

Wat is een Schroeffundering?

Hoe werkt een schroeffundering: een moderne en efficiënte funderingsmethode. Dit type fundering wordt steeds populairder vanwege de vele voordelen ten opzichte van traditionele funderingsmethoden. In dit artikel gaan we dieper in op de schroeffundering en bespreken we hoe het werkt, de voordelen ervan en de toepassingen in de bouw.

Wat is een schroeffundering?

Schroeffundering is een moderne en efficiënte funderingsmethode waarbij er schroefpalen in de grond worden gedraaid om een stabiele basis te creëren voor gebouwen en constructies. Het is een alternatieve methode voor traditionele betonnen funderingen. Schroeffundering kan gebruikt worden voor verschillende soorten gebouwen en constructies, waaronder woningen, kantoren, bruggen, viaducten, windmolens en zonnepanelen.

Hoe werkt een schroeffundering?

Schroeffundering werkt door middel van schroefpalen die in de grond worden gedraaid met behulp van speciale machines. Deze palen hebben verschillende afmetingen en vormen en worden gemaakt van materialen zoals staal of aluminium. Het ontwerp van de schroefpalen is afhankelijk van de specifieke toepassing en de bodemgesteldheid van de locatie.

De schroefpalen worden in de grond gedraaid totdat ze de vereiste diepte bereiken en op de gewenste draagkrachtige laag zijn gekomen. Hierdoor ontstaat er een stabiele en duurzame fundering. De schroefpalen hebben een grote draagkracht en kunnen grote belastingen dragen, waardoor ze geschikt zijn voor zware constructies.

De voordelen van een schroeffundering

Schroeffundering biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele funderingsmethoden:

 • Snelheid: Schroeffundering kan snel en efficiënt worden geïnstalleerd, waardoor de bouwtijd wordt verkort en de kosten worden verlaagd.
 • Milieuvriendelijk: Schroeffundering veroorzaakt weinig verstoring van de grond en er is weinig tot geen afval. Dit maakt het een milieuvriendelijke optie.
 • Flexibiliteit: Schroeffundering kan worden gebruikt op moeilijk toegankelijke locaties of op plaatsen waar traditionele funderingsmethoden niet kunnen worden toegepast.
 • Duurzaamheid: Schroeffundering is een duurzame oplossing en gaat lang mee. De schroefpalen zijn bestand tegen corrosie en kunnen worden hergebruikt.

Toepassingen van schroeffundering

Schroeffundering biedt een breed scala aan toepassingsmogelijkheden in de bouwsector, waaronder:

 1. Overkappingen: Schroeffundering is perfect geschikt voor de installatie van overkappingen. Of het nu gaat om een carport, een terrasoverkapping of een pergola, schroeffundering zorgt voor een stabiele basis en maakt een snelle installatie mogelijk.
 2. Tinyhouses: Voor de fundering van tinyhouses biedt schroeffundering uitstekende voordelen. Het is een flexibele en duurzame oplossing die snel kan worden geïnstalleerd, zelfs op moeilijk bereikbare locaties.
 3. Veranda’s: Het bouwen van een veranda wordt vereenvoudigd met behulp van schroeffundering. Of het nu een kleine veranda of een uitgebreid terras betreft, schroeffundering biedt stabiliteit en zorgt ervoor dat de veranda langdurig kan worden gebruikt.
 4. Laadstations: Schroeffundering kan ook worden toegepast voor het installeren van laadstations voor elektrische voertuigen. Het biedt een betrouwbare basis voor de laadinfrastructuur en maakt een efficiënte installatie mogelijk.
 5. Modulaire woningen: Schroeffundering is een uitstekende keuze voor modulaire woningen. Het biedt een solide basis voor deze prefab-constructies en maakt snelle installatie op verschillende locaties mogelijk.

Kortom, schroeffundering is een veelzijdige oplossing die kan worden toegepast in verschillende toepassingen, waaronder overkappingen, tinyhouses, veranda’s, laadstations en modulaire woningen. De snelheid, efficiëntie en stabiliteit van schroeffundering maken het een aantrekkelijke keuze voor diverse bouwtoepassingen.

Kosten van schroeffundering

De kosten van schroeffundering zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van het project, de bodemgesteldheid, de diepte van de schroefpalen en het type schroefpaal dat wordt gebruikt. Over het algemeen zijn de kosten van schroeffundering vergelijkbaar met die van traditionele funderingsmethoden.

Het installatieproces van schroeffundering

Het installatieproces van schroeffundering omvat verschillende stappen, waaronder:

 1. Bodemonderzoek: Er wordt een bodemonderzoek uitgevoerd om de bodemgesteldheid en de vereiste diepte van de schroefpalen te bepalen.
 2. Ontwerp: Het ontwerp van de schroefpalen wordt gemaakt op basis van de resultaten van het bodemonderzoek en de specifieke toepassing.
 3. Installatie: De schroefpalen worden met behulp van speciale machines in de grond gedraaid totdat ze de vereiste diepte en draagkrachtige laag bereiken.
 4. Afwerking: Nadat alle schroefpalen zijn geïnstalleerd, wordt de funderingsconstructie afgewerkt en klaargemaakt voor verdere bouwwerkzaamheden.

Veelgestelde vragen over schroeffundering

 1. Is schroeffundering geschikt voor alle bodemgesteldheden? Ja, schroeffundering kan worden toegepast op verschillende bodemgesteldheden, maar er moet wel rekening worden gehouden met de vereiste diepte en de draagkrachtige laag.
 2. Hoe lang gaat schroeffundering mee? Schroeffundering is een duurzame oplossing en kan tientallen jaren meegaan, afhankelijk van de omstandigheden en het onderhoud.
 3. Is schroeffundering milieuvriendelijk? Ja, schroeffundering is een milieuvriendelijke oplossing omdat het weinig tot geen afval produceert en weinig verstoring