• Montage door heel Nederland
  • Modern, circulair en duurzaam funderen
Schroeffundering: een beter alternatief voor betonpoeren

Schroeffundering: een beter alternatief voor betonpoeren

Als je een constructie wilt plaatsen, zoals een schutting, overkapping of terras, dan heb je een stevige fundering nodig. Traditioneel worden hiervoor betonpoeren gebruikt, maar steeds vaker kiezen mensen voor schroeffunderingen als een beter alternatief. In dit artikel zullen we bespreken waarom schroeffunderingen een betere oplossing zijn dan betonpoeren.

Wat is een schroeffundering?

Een schroeffundering is een stalen paal die in de grond wordt geschroefd met behulp van een speciale machine. Op de top van de paal bevindt zich een bevestigingspunt voor de constructie.

Waarom is een schroeffundering beter dan een betonpoer?

Een schroeffundering heeft verschillende voordelen ten opzichte van een betonpoer:

Snelheid en gemak

Het plaatsen van schroeffunderingen gaat veel sneller en gemakkelijker dan het plaatsen van betonpoeren. Bij een betonpoer moet er namelijk een gat gegraven worden waar het beton in gestort kan worden, wat veel tijd en moeite kost. Bij schroeffunderingen is dit niet nodig.

Stabiliteit

Doordat schroeffunderingen dieper de grond in worden geschroefd dan betonpoeren worden ingegraven, zijn ze beter bestand tegen de krachten die op de constructie worden uitgeoefend, zoals wind en trillingen. Bovendien zorgen schroeffunderingen voor een gelijkmatige verdeling van het gewicht over de bodem, waardoor er minder kans is op verzakkingen.

Milieuvriendelijkheid

Bij het maken van beton komt veel CO2 vrij, terwijl het plaatsen van schroeffunderingen nauwelijks CO2-uitstoot veroorzaakt. Ook zijn schroeffunderingen herbruikbaar, terwijl betonpoeren na gebruik vaak weggegooid moeten worden.

Verwijderbaarheid

Schroeffunderingen zijn veel makkelijker te verwijderen dan betonpoeren. Als je bijvoorbeeld je schutting wilt verplaatsen of verwijderen, dan kun je de schroeffunderingen simpelweg uit de grond schroeven en hergebruiken op een andere locatie. Bij betonpoeren is dit veel moeilijker, omdat het beton vastzit in de grond.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een stevige en duurzame fundering voor je constructie, dan is een schroeffundering een beter alternatief voor een betonpoer. Het plaatsen gaat sneller en gemakkelijker, ze zijn stabieler, milieuvriendelijker en makkelijker te verwijderen. Kortom, de voordelen van een schroeffundering zijn duidelijk. Of je nu een professionele aannemer bent of een doe-het-zelver, schroeffunderingen bieden een betrouwbare en effectieve oplossing voor het creëren van een stevige basis voor je constructie.