Mijn fundering is verzakt wat nu?

Door het veranderende klimaat in Nederland is het tegenwoordig droog en zacht weer. Deze klimaatveranderingen zullen leiden tot het verzakken van veel bouwwerken en met het gevolg dat er funderingsproblemen ontstaan. De oorzaken van dit probleem ligt in de lage grondwaterstanden. Door deze lage waterstanden ontstaat Zetting, zetting is dat zand of klei onder het bouwwerk inklinkt, en zal de grond onder het bouwwerk verder inzakken dan voorzien bij de bouw van het object. De lage waterstanden kunnen ook leiden tot het rotten van de houten palen omdat ze droog komen te staan. De gevolgen kunnen enorm zijn van het rotten van de fundering tot het ontstaan van scheuren in het object. Het is dus van belang wanneer er gebreken optreden dat het zo snel mogelijk herstelt, wordt voordat er schade ontstaat.

De oplossing voor een verzakte fundering, een schroeffundament

Een schroeffundament is geschikt voor het herstellen van elk verzakte object, na goed onderzoek van de bodem en het betreffende object kunnen wij een schroeffundament monteren. Het voordeel van een schroeffundament is dat deze trillingsvrij gemonteerd kan worden, daardoor kunnen we dicht bij de bestaande funderingen de nieuwe schroeffundering monteren. Het monteren van het vernieuwde fundament kan zowel in- als uitpandig. Na het monteren van deze schroeffundamenten koppelen we deze aan de bestaande fundering, met als resultaat een top kwaliteit fundering die stabiel is en jaren meegaat.

Heb je een verzakte fundering? Maak een afspraak!

Ondervind je problemen met verzakkingen aan je woning of zijn de funderingsbalken aan het rotten? Maak vrijblijvend een afspraak om advies om de kosten van dit funderingsherstel in kaart te krijgen.

Afspraak maken Direct een offerte aanvragen
Hulp nodig?

Wil je geholpen worden? Of vrijblijvend advies over jou project?

Contact opnemen