• Montage door heel Nederland
  • Modern, circulair en duurzaam funderen
Mijn fundering is verzakt wat nu?

Mijn fundering is verzakt wat nu?

Met de veranderingen in het Nederlandse klimaat zien we een toename van funderingsproblemen. Dit wordt veroorzaakt door het lage grondwaterpeil, waardoor het zand of de klei onder de constructie inklinkt. Hierdoor zakt de grond onder de constructie verder in dan oorspronkelijk werd verwacht tijdens de bouw. Daarnaast kan het lage waterpeil ertoe leiden dat houten palen gaan rotten wanneer ze droog komen te staan. De gevolgen van dit probleem kunnen kostbaar zijn, omdat een beschadigde fundering vaak vervangen moet worden. Gelukkig zijn er manieren om dit te voorkomen.

Oorzaken van funderingsproblemen

Er zijn verschillende oorzaken voor funderingsproblemen. Een veelvoorkomende oorzaak is dat de grond onder de fundering instabiel wordt. Dit kan gebeuren door veranderingen in het vochtgehalte, verdichting of erosie. Een andere veelvoorkomende oorzaak van funderingsproblemen is een slechte constructie van de fundering zelf. Dit kan te wijten zijn aan het gebruik van ongeschikte materialen, het niet volgen van de juiste bouwtechnieken of onvoldoende drainage rondom het bouwwerk.

De oplossing voor een verzakte fundering: schroeffundering

Een schroeffundering is een uitstekende oplossing voor het repareren van een verzakte fundering. Door grondig onderzoek van de bodem en het betreffende object kunnen wij een trillingsvrije en stabiele schroeffundering plaatsen. De installatie van de nieuwe fundering kan zowel binnen als buiten worden uitgevoerd, en zodra deze is gemonteerd, kunnen we deze aansluiten op de bestaande fundering. Dit resulteert in een hoogwaardige fundering die stabiel is en vele jaren meegaat.

Een verzakte fundering? Maak een afspraak!

Als je problemen ondervindt met je fundering, is het wellicht tijd om schroeffunderingen te overwegen. Schroeffunderingen zijn een geweldige manier om verzakkingen te verhelpen, en ze zijn ook trillingsvrij, wat perfect is voor het herstellen van funderingen in de buurt van bestaande constructies. Na het installeren van de schroeffunderingen verbinden we ze met de bestaande fundering, waardoor een stabiele en veilige structuur ontstaat. Maak nu een afspraak om de mogelijkheden te bespreken!