• Montage door heel Nederland
  • Modern, circulair en duurzaam funderen
Mijn fundering is verzakt wat nu?

Mijn fundering is verzakt wat nu?

Nu het Nederlandse klimaat verandert, zien we een toename van funderingsproblemen. Dit komt doordat het lage grondwaterpeil ervoor zorgt dat het zand of de klei onder de constructie inklinkt, waardoor de grond onder de constructie verder inzakt dan was voorzien toen de constructie werd gebouwd. Het lage waterpeil kan er ook toe leiden dat de houten palen gaan rotten als ze droog komen te staan. de gevolgen van dit probleem kunnen kostbaar zijn, omdat een fundering moet worden vervangen als deze te zeer beschadigd raakt. Er zijn echter manieren om dit te voorkomen.

Oorzaken van funderingsproblemen

Er zijn vele redenen voor funderingsproblemen. De meest voorkomende reden is dat de grond onder de fundering onstabiel is geworden. Dit kan gebeuren om verschillende redenen, waaronder veranderingen in het vochtgehalte, verdichting, of erosie. Een andere veel voorkomende oorzaak van funderingsproblemen is dat de fundering zelf slecht is gebouwd. Dit kan onder meer met behulp van ongeschikte materialen, niet volgens de juiste bouwtechnieken, of niet met voldoende drainage rond het bouwwerk.

De oplossing voor een verzakte fundering, een schroeffundament

Een schroeffundering is een prima manier om een verzakte fundering te repareren. Door de bodem en het object in kwestie goed te onderzoeken, kunnen wij een trillingsvrije en stabiele schroeffundering plaatsen. De montage van de nieuwe fundering kan zowel binnen als buiten plaatsvinden en als deze eenmaal gemonteerd is, kunnen wij deze aansluiten op de bestaande fundering. Zo ontstaat een topkwaliteit fundering die stabiel is en jaren meegaat.

Een verzakte fundering wat nu? Maak een afspraak!

Als u problemen ondervindt met uw fundering, is het misschien tijd om schroeffunderingen te overwegen. Schroeffunderingen zijn een geweldige manier om verzakkingen te verhelpen, en ze zijn ook trillingsvrij, wat perfect is voor het herstellen van funderingen in de buurt van bestaande funderingen. Na de montage van de schroeffunderingen verbinden we ze met de bestaande fundering, waardoor een stabiele en veilige structuur ontstaat.