Krinner Schroeffundamenten

De schroefpalen van Krinner zijn in 1994 in Duitsland ontwikkeld door de firma Krinner Schraubfundamente GMBH. In samenwerking met Duitse universiteiten is er veel tijd en aandacht besteedt aan het ontwikkelen van een hoogwaardig kwaliteitsproduct. Het Duitse schroeffundament is in 2008 in Nederland geïntroduceerd en heeft al vele bouwwerken voorzien van een modern fundatie systeem. Krinner schroefpalen zijn leverbaar in verschillende soorten en maten en zijn volgens hoge kwaliteitseisen geproduceerd. Zo zijn de producten milieuvriendelijk, efficiënt en veilig.

Milieuvriendelijk

 • Er is geen bodemafdekking nodig waardoor het bodem ecosysteem ongestoord blijft
 • Door gebruik te maken van licht maar goed presterende grond schroevendraaiers kan schade en vernieling aan de omgeving voorkomen worden
 • Krinner schroeffundering kan net zo makkelijk verwijderd worden als dat het is geplaatst. Als de schroeffundering wordt verwijderd, laat het dezelfde ‘groene’’ ruimte achter als voor de plaatsing en is er geen schade aangebracht aan de natuur.
 • De schroefpalen zijn volledig recyclebaar en kan, wanneer niet beschadigd, weer hergebruikt worden
 • Geproduceerd volgens Duitse topkwaliteit en met gratis gedegen advies
 • Geproduceerd volgens de Europese EN1090 normen en getest op statica door onder andere TÜV Rheinland

Efficiënt

 • De schroeffundering kan eenvoudig in de grond geplaatst worden en er zijn geen graafwerkzaamheden of andere grond verplaatsing werkzaamheden nodig
 • De schroeffundering kan zeer makkelijk en snel geplaatst worden waardoor het binnen één dag is gemonteerd. Bovendien kan het geplaatst worden in elke weersomstandigheid.
 • Krinner schroefpalen zijn direct na de montage belastbaar en er is geen sprake van een droogtijd van beton. Zo kunt u sneller weer bezig met het afmaken van het project.

Veilig

 • Schroeffundering is één van de oudste vormen van fundering die in de bouw wordt gebruikt en zijn technisch zeer geavanceerd
 • Afhankelijk van de grondsoort en het type schroeffundering kunnen de schroefpalen tot wel 15 ton dragen zijn ze een betere keuze dan de standaard betonnen fundering.
 • Krinner is DIN EN 1090 gecertificeerd en levert schroeffundering die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen

Toepassing Krinner schroeffundering

De schroefpalen van Krinner zijn toepasbaar op veel verschillende bodemsoorten en projecten. Zo kunnen ze gebruikt worden voor de aan- of uitbouw van uw woning, het bouwen van een overkapping of veranda, het plaatsen van een vlaggenmast, het bouwen van een tuinhuis in uw tuin of bij het plaatsen van een tuinmuur of schutting.

Door het verdringen in de grond ontstaat een compressie rondom het schroeffundament, dit noemen we een bodem verdringende werking. Hierdoor zal het schroeffundament stevig in de grond gemonteerd worden waardoor er belastingen op het schroeffundament kunnen worden uitgeoefend. Schroeffundering is de ideale oplossing voor elk project!

Montage van Krinner schroeffundering

Schroeffundering Holland beschikt naast de meest moderne machines ook over specialistische en enthousiaste montage medewerkers. Het grootste gedeelte van het assortiment schroeffunderingen wordt gemonteerd met onze KR20 hand machine. Deze hand machine maakt het mogelijk om in kleine ruimtes op een goede manier de schroeffundering te monteren. Schroeffundering met een lengte tot 1000 mm kunnen met de hand gemonteerd worden.

Onze monteurs komen binnen twee weken na uw bestelling bij u langs. In minder dan één dag zijn onze monteurs klaar waardoor u snel verder kunt met uw project. We monteren tevens op zaterdag en in avonduren om u als klant op een zo flexibele mogelijk manier te voorzien van onze schroeffunderingen.