• Montage door heel Nederland
  • Modern, circulair en duurzaam funderen
Hoe werkt een schroeffundering?

Hoe werkt een schroeffundering?

Een schroeffundering, ook wel schroefpaal of helixpaal genoemd, is een funderingstechniek die steeds populairder wordt in de bouwsector. Maar hoe werkt zo’n schroeffundering nu eigenlijk? In dit artikel leggen we het uit.

Wat is een schroeffundering?

Een schroeffundering is een paal die bestaat uit een of meerdere schroefvormige bladen die de grond in worden gedraaid. Hierdoor ontstaat er een sterke verbinding tussen de paal en de grond. De schroeffundering wordt gebruikt als fundering van bijvoorbeeld een terras, veranda, schutting of zelfs een compleet huis.

Hoe werkt een schroeffundering?

Een schroeffundering wordt als volgt geïnstalleerd. Allereerst wordt er een gat gegraven op de plaats waar de paal moet komen. Vervolgens wordt de schroefpaal met behulp van een hydraulische aandrijving in de grond gedraaid. Het is belangrijk dat de schroefpaal tot op de juiste diepte de grond in wordt gedraaid om de gewenste draagkracht te verkrijgen.

Een groot voordeel van een schroeffundering is dat deze direct belast kan worden na installatie. Er is dus geen uithardingstijd nodig, zoals bijvoorbeeld bij beton het geval is. Daarnaast is het ook mogelijk om de schroeffundering weer te demonteren en elders te gebruiken, wat het een duurzame optie maakt.

Voordelen van een schroeffundering

Een schroeffundering biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele funderingstechnieken, zoals een betonnen fundering. Hieronder staan enkele voordelen op een rijtje:

  • Snelle installatie
  • Geen uithardingstijd nodig
  • Minder grondverzet nodig
  • Herbruikbaar
  • Goed bestand tegen zware belastingen
  • Geschikt voor verschillende grondsoorten

Conclusie

Een schroeffundering is een innovatieve funderingstechniek die steeds vaker wordt toegepast in de bouwsector. Door de schroefvormige bladen ontstaat er een sterke verbinding tussen de paal en de grond. De voordelen van een schroeffundering zijn onder andere de snelle installatie, het ontbreken van uithardingstijd en de mogelijkheid om de paal te hergebruiken. Door deze voordelen is een schroeffundering een duurzame en efficiënte oplossing voor funderingsproblemen.