• Montage door heel Nederland
  • Modern, circulair en duurzaam funderen
Fundering maken met een schroeffundering

Fundering maken met een schroeffundering

Het aanleggen van een fundering was vroeger een uitdagende taak die veel tijd en precisie vereiste, en vaak resulteerde in dure fouten. Gelukkig is dit proces aanzienlijk vereenvoudigd met de komst van schroeffunderingen. Schroeffunderingen kunnen snel en nauwkeurig geïnstalleerd worden en zijn veel betaalbaarder dan traditionele betonfunderingen. Dit maakt ze ideaal voor iedereen die een stabiele en duurzame fundering wenst.

Wat zijn schroeffunderingen en hoe werken ze?

Schroeffunderingen zijn een innovatieve methode om funderingen aan te leggen. Bij deze methode worden metalen schroeven in de grond gedraaid, waardoor een stevige en draagkrachtige basis ontstaat waarop je meteen kunt gaan bouwen. Het grote voordeel van schroeffunderingen is dat er geen droogtijd nodig is, in tegenstelling tot betonnen funderingen.

Voordelen van schroeffunderingen

Het gebruik van schroeffunderingen biedt verschillende voordelen ten opzichte van betonnen funderingen. Het belangrijkste voordeel is dat je direct na het plaatsen van de schroeven belasting kunt uitoefenen. Bij een betonnen fundering moet je wachten tot deze volledig is opgedroogd voordat je kunt belasten. Daarnaast zijn schroeffunderingen veel goedkoper dan betonfunderingen!

Voordelen van schroeffunderingen ten opzichte van andere funderingsmethoden

De belangrijkste voordelen zijn dat schroeffunderingen direct belast kunnen worden, dat er geen droogtijd nodig is en dat ze veel goedkoper zijn dan betonnen funderingen!

Hoe bestel je een schroeffundering en wat moet je weten?

Voor het bestellen van een schroeffundering kun je contact opnemen met Schroeffundering Holland of eenvoudig via onze webshop bestellen. We kunnen bij je langskomen om de mogelijkheden te bespreken, waarbij we ook rekening houden met de grondsoort en het gewenste draagvermogen. Vervolgens maken wij een vrijblijvende offerte op maat voor jou!

De voordelen op een rij

  • Zeer snel en simpel te monteren
  • Geen geluids- of trillingsoverlast
  • Geschikt voor elke bodemsoort
  • Elke diepte mogelijk
  • Na montage direct belastbaar
  • Geen graafwerkzaamheden of droogtijd van beton
  • Goedkoper dan traditionele fundering

De installatie van een schroeffundering

Het aanbrengen van een schroeffundering is eenvoudig en kan snel worden uitgevoerd. Allereerst wordt de locatie van de schroeven bepaald en gemarkeerd. Vervolgens worden de schroeven met behulp van een speciale machine de grond ingedraaid. Ten slotte wordt er een plaat op de schroeven geplaatst en kan het bouwproces beginnen!

Tips voor een stevige fundering met een schroeffundering

Als je een fundering wilt maken met behulp van een schroeffundering, is het belangrijk om rekening te houden met de grondsoort. De schroeven moeten namelijk in stevige grond worden geplaatst, zodat ze het gewicht kunnen dragen. Daarnaast is het essentieel om het juiste draagvermogen te bepalen. Onze specialisten kunnen dit voor je doen op basis van de grondsoort en de gewenste belasting.